• Meniu
  • Kategorijos
  • Sviestiniai sausainiai

    Prisipažinsiu...sviestiniai sausainiai mano mėgstamiausieji..Nebūtina "laužyti" galvos ką padovanoti bendradarbiams ar kaimynams...
    Simboline ir šventine dovana gali būti ir sausainiai. Tad iškepti ir padovanoti juos buvo puiki mintis.
    Šiuos gaminome kartu su dukra. Dėlioti ir spausti formeles į tešlą jai ypač sekėsi :)


    Reikės:
    250 g. kamb.temp.sviesto
    320 g. miltų
    140 g. cukraus
    2 kaiušinių
    1 arb.š. vanilės esencijos
    formelių ar konditerinio švirkšto
    glazūros, riešutų ar pabarstučių puošybai (nebūtina)


    Sviestą ir cukrų išplakti iki vientisos masės. Įkulti kiaušinius ir įpilti vanilės esencijos. Supilti miltus ir išminkyti iki vientisos masės. Tešlą 15 minučių palikti šaldytuve. Vėliau formuoti sausainius su formelėmis ar konditeriniu švirkštu. Sudėti ant kepimo popieriaus ir pašauti į 180 laip.orkaitę 15 minučių arba kol gražiai paruduos. Dar vėliau atvėsinti ir jei norite padekoruoti.


    Prisipažinsiu...sviestiniai sausainiai mano mėgstamiausieji..Nebūtina "laužyti" galvos ką padovanoti bendradarbiams ar kaimynams...
    Simboline ir šventine dovana gali būti ir sausainiai. Tad iškepti ir padovanoti juos buvo puiki mintis.
    Šiuos gaminome kartu su dukra. Dėlioti ir spausti formeles į tešlą jai ypač sekėsi :)


    Reikės:
    250 g. kamb.temp.sviesto
    320 g. miltų
    140 g. cukraus
    2 kaiušinių
    1 arb.š. vanilės esencijos
    formelių ar konditerinio švirkšto
    glazūros, riešutų ar pabarstučių puošybai (nebūtina)


    Sviestą ir cukrų išplakti iki vientisos masės. Įkulti kiaušinius ir įpilti vanilės esencijos. Supilti miltus ir išminkyti iki vientisos masės. Tešlą 15 minučių palikti šaldytuve. Vėliau formuoti sausainius su formelėmis ar konditeriniu švirkštu. Sudėti ant kepimo popieriaus ir pašauti į 180 laip.orkaitę 15 minučių arba kol gražiai paruduos. Dar vėliau atvėsinti ir jei norite padekoruoti.


    . 30 December 2012 .

    No comments

    Post a Comment