• Meniu
  • Kategorijos
  • Naminiai Oreo sausainiai






    Naminiams Oreo sausainiams reikės:

    220 g. minkšto sviesto
    1 kiaušinio
    1 stiklinės cukraus (220 g.)
     2 stiklinių miltų (280 g.)
    1 stiklinės kakavos (120 g.)
     1 arb.šaukštelio kepimo miltelių
    1 arb.šaukštelis druskos

    Pertepimui:

    90 g. minkšto sviesto
    90 g. miltelinio cukraus
    75 g. baltojo šokolado
     2 šaukštai pieno
    2 šaukštai citrinos sulčių
    1 ar. šaukštelis raudonų maistinių dažų



    Eiga:

    Elektriniu plaktuvu iki ventisos masės išplakti sviestą ir cukrų. Įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius.
    Miltų mišinį suberti į sviesto ir cukraus plakinį ir lėtai maišyti plaktuvu tol, kol neliks miltų ir tešla sukibs. Tešla gausis pakankamai lipni. 
    Kad tešlą lengviau būtų kočioti, reikia padalinti ją į kelias dalis ir suvyniojus į maistinę plėvelę įdėti valandai į šaldytuvą.

    Po valandos išėmus tešlą iškočioti iki pusės cm. storio ir sausainių formele išspausti sausainius. Jų gausis apie 35. 
    Sausainius atsargiai perkelti ant paruošto kepimo popieriaus. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.temp. Kepti apie 8-10 min. Iškepus leisti pravėsti, kad sutvirtėtų.

    Pertepimas:

    Elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakti sviestą ir miltelinį cukrų. 
    Vandens garų vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą. Jį supilti į bendrą kremo masę. Vėlau supilti pieną, citrinos sultis ir maistinius dažus. Viską lėtai išplakti iki vientisos masės.

    Kai sausainiai pilnai atvėso, patepkite juos kremu. Užvožkite antrą sausainį ant viršaus ir lengvai paspausti, kad kremas pasiskirstytų.

    p.s. Atsispausdinkite "Saldus Ačiū" šabloną ir nustebinkite žmogų, kuriam esate dėkingi :)


    Šių sausainių receptą gavau iš bendradarbės. Tiesiog ji man atnešė receptą surašyta savo ranka. Tad tikrojo šaltinio negaliu pasakyti.


    xoxo Akvilė





    Naminiams Oreo sausainiams reikės:

    220 g. minkšto sviesto
    1 kiaušinio
    1 stiklinės cukraus (220 g.)
     2 stiklinių miltų (280 g.)
    1 stiklinės kakavos (120 g.)
     1 arb.šaukštelio kepimo miltelių
    1 arb.šaukštelis druskos

    Pertepimui:

    90 g. minkšto sviesto
    90 g. miltelinio cukraus
    75 g. baltojo šokolado
     2 šaukštai pieno
    2 šaukštai citrinos sulčių
    1 ar. šaukštelis raudonų maistinių dažų



    Eiga:

    Elektriniu plaktuvu iki ventisos masės išplakti sviestą ir cukrų. Įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius.
    Miltų mišinį suberti į sviesto ir cukraus plakinį ir lėtai maišyti plaktuvu tol, kol neliks miltų ir tešla sukibs. Tešla gausis pakankamai lipni. 
    Kad tešlą lengviau būtų kočioti, reikia padalinti ją į kelias dalis ir suvyniojus į maistinę plėvelę įdėti valandai į šaldytuvą.

    Po valandos išėmus tešlą iškočioti iki pusės cm. storio ir sausainių formele išspausti sausainius. Jų gausis apie 35. 
    Sausainius atsargiai perkelti ant paruošto kepimo popieriaus. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.temp. Kepti apie 8-10 min. Iškepus leisti pravėsti, kad sutvirtėtų.

    Pertepimas:

    Elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakti sviestą ir miltelinį cukrų. 
    Vandens garų vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą. Jį supilti į bendrą kremo masę. Vėlau supilti pieną, citrinos sultis ir maistinius dažus. Viską lėtai išplakti iki vientisos masės.

    Kai sausainiai pilnai atvėso, patepkite juos kremu. Užvožkite antrą sausainį ant viršaus ir lengvai paspausti, kad kremas pasiskirstytų.

    p.s. Atsispausdinkite "Saldus Ačiū" šabloną ir nustebinkite žmogų, kuriam esate dėkingi :)


    Šių sausainių receptą gavau iš bendradarbės. Tiesiog ji man atnešė receptą surašyta savo ranka. Tad tikrojo šaltinio negaliu pasakyti.


    xoxo Akvilė
    . 09 February 2016 .

    No comments

    Post a Comment