Vasara į pabaigą, o žiemai atsargų reikia. Agurkų šiemet neturėjau kada konservuoti, tad radau kitą būdą - lengvesnį. Pasak tų moterų, kurios rekomendavo man šį receptą, agurkai išsilaiko [...]
Reikės:
- 5kg. agurkų
- 200g. cukraus
- 100g. druskos
- 150g. maistinio acto (9%)
- 1 šaukštas juodų maltų pipirų
- 2 šaukštai trintų česnakų
Didelius agurkus geriausiai nulupti ir supjaustyti į ketvirčius. Sudėti į kibirą. Užpilą gaminame atskirai. Visus ingredientus sudedame ir palaukiame kol cukrus ir druska ištirps. Užpilame ant agurkų, lengvai pamaišome ir paliekame per naktį. Kitą dieną dar kartą pamaišius sudėti į stiklainius, užpilti užpilu ir uždarius dangteliais sudėti į šaldytuvą. Viskas!
Greita ir skanu..svarbiausia daržovė visada po ranka!
09 August 2011
.
Maistas
.
No comments
Post a Comment