Vis mažiau laiko lieka iki švenčių...Žiemą (nors sniego dar nė lašo) norisi kažko ypatingo, bet tuo pačiu lengvai paruošiamo..ypač šventiniam stalui. Asmeniškai MAN nieko nėra skaniau už varškės [...]
Vis mažiau laiko lieka iki švenčių...Žiemą (nors sniego dar nė lašo) norisi kažko ypatingo, bet tuo pačiu lengvai paruošiamo..ypač šventiniam stalui. Asmeniškai MAN nieko nėra skaniau už varškės pyragą...
Reikės:
- 500g varškės
- 4 šaukštai kakavos
- 150g grietinės
- 2 šaukštai krakmolo
- 200g sviesto
- 1,5 stiklinės cukraus ( 1stk.- 250ml )
- 11g kepimo miltelių
- 2 stiklinės miltų
- saują džiovintų vaisių
- 4 kiaušiniai
- keli šaukštai alyvuogių aliejaus
- cukraus miltų (apibarstyti)
Ruošimas:
- Tešla:Ištirpinti sviestą, šiek tiek ataušinti. Į sviestą įdėti kakavos. Atskirai išplakti vieną kiaušinį su puse reikalingo cukraus kiekiu. Į ataušintą sviestą supilti kiaušinį su sviestu ir maišyti kol ištirps cukrus. Tada miltai, kepimo milteliai. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla dar limpa dėkite miltų kol nebelips. Tuomet padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį dėkite į šaldymo kamerą, o kitą formuokite kepimo formoje.
- Varškės įdaras:Varškę gerai sutrinti. Dėti krakmolą, grietinę. 3 kiaušiniai ir likęs cukrus. Kiaušinių ir varškės aš neplaku atskirai, nes viską sudedu į virtuvinį kombainą, tad tikrai daug mažiau darbo rankoms. Galiausiai džiovinti vaisiai. Masę pilti ant jau suformuotos tešlos kepimo formoje.
Likusią tešlos dalį tarkuoti ant varškės masės. Aptepti alyvuogių aliejumi. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, 40-50min.
Iškepus pyragui apibarstykite cukraus miltais - atrodo labai šventiškai!
Bepildant šį blog'o įrašą už lango pradėjo snigti :)
Niam.. :)
11 December 2011
.
Maistas
.
dabar tai vienas musu megstamiausiu :)
ReplyDeleteNet nekyla abejonių :)
ReplyDelete