• Meniu
  • Kategorijos
  • Jungtinė Karalystė

    Advento kalendorius: imbieriniai sausainiai

    Nepaneigsi, kad 2020-ieji - kantrybės metai ir šių metų švenčių atmosfera - unikali. Lapkričio pabaiga, o aš jau žvalgausi gyvos eglutės. Jau dabar dauguma suplanavę savo dovanų sąrašus ir daugiau nei pusę yra juos įvykdę. Tame tarpe ir aš. Norisi pakuoti dovanas, leisti laiką su šeima ir namus pripildyti imbierinių kepinių kvapu. Ach tos kvepiančios Kalėdos! 
    Mano Kotryna nei vaikas, nei paauglė, tad šokoladiniais siurprizais jau nebenustebinsiu. Noriu jai priminti, kas yra Adventas ir kodėl mes skaičiuojame dienas iki Šv.Kalėdų. Tad čia pasirinkau paprastą "let's go simple" veiklą - imbierinius sausainius. Manau tai puikus būdas ne tik užimti, bet ir sudominti įvairaus amžiaus vaikus. O kur dar imbierinis namelis? Tačiau tai ne tik apie vaikus - tai gali būti puiki dovana draugei, bendradarbei, tiesa? 

    Receptų apstu! Tačiau šį, metai iš metų, pritaikiau pagal save:

    Tešlai reikės:
    • 100g. medaus (4 pilni šaukštai)
    • 150g. rudojo cukraus (tinka ir baltas)
    • 150g. sviesto
    • 350g. miltų
    • 1 šaukšto malto cinamono (15g.)
    • 0.5 šaukto malto imbiero (8g.)
    • 1 šaukštelio kepimo miltelių (4g.)
    • žiupsnelio druskos
    • 1 kiaušinio

      Glaistui reikės:
      • 1 kiaušinio baltymo
      • 200 g. cukraus pudros
      • citrinos sulčių koncentrato 

      Visus sausus ingredientus sumaišyti. Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti dubenyje virš verdančio vandens garų vonelės, kol ištirps (neužvirinti!). Kai ištirpinta masė atvės - įmušti kiaušinį ir suberti sausų ingredientų masę. Viską gerai išmaišius įvynioti į bičių vaško plėvelę (arba maistinę plėvelę) ir palaikyti šaldytuve bent valandą. 
      Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiota tešla turėtų būti panašiai 0,5 cm storio. Išspauskite sausainių formeles ir jei norėsite juos veliau kažkur pakabinti, galite padaryti juose po skylutę su šiaudeliu. Kuo tešla plonesnė, tuo sausainiai trapesni ir greičiau iškeps. Man asmeniškai patinka minkštesni. 
      Kepti 180⁰ orkaitėje apie 10 minučių (arba kol gražiai paruduos). Kol tešla kepa pasiruoškite glajų.  Visus ingredientus gerai sumaišykite. Citrinos rūgšties dėkite pagal skonį. Jei norisi spalvų, tam puikiai tiks maistiniai dažai. Paruoštą glajų sudedame į tvirtesnį plastikinį maišelį (arba konditerinį maišelį). Sustūmus masę į vieną maišelio kampą, užrišti jį elastine gumute arba raišteliu. Maišelio kampą reikia prakirpti ir jį spaudžiant jau galima dekoruoti. 
      Aukštas stiklainis perrištas juostele su palinkėjimu puikiai tiks kaip saldi dovana! O gal kabinsite?
      Beje, ši saldi Advento kalendoriaus idėja jau buvo įgyvendinta 2017m., tik niekad nesidalinau 😋 Tad 2020-aisiai mes ją pakartosime kartu su imbieriniu nameliu. Žinau, kad esu bandžiusi daryti imbierinį namelį anksčiau ir peržegnojus atsisakiau tos idėjos amžiams 😂😂 Tačiau Kotryna paaugo ir parodė inciatyvą jam padaryti...Tad atsiimu savo žodžius. Wish us luck 👊😅

      Linkiu kvapnių ateinančių Kalėdų!


      xoxo Akvilė






      Nepaneigsi, kad 2020-ieji - kantrybės metai ir šių metų švenčių atmosfera - unikali. Lapkričio pabaiga, o aš jau žvalgausi gyvos eglutės. Jau dabar dauguma suplanavę savo dovanų sąrašus ir daugiau nei pusę yra juos įvykdę. Tame tarpe ir aš. Norisi pakuoti dovanas, leisti laiką su šeima ir namus pripildyti imbierinių kepinių kvapu. Ach tos kvepiančios Kalėdos! 
      Mano Kotryna nei vaikas, nei paauglė, tad šokoladiniais siurprizais jau nebenustebinsiu. Noriu jai priminti, kas yra Adventas ir kodėl mes skaičiuojame dienas iki Šv.Kalėdų. Tad čia pasirinkau paprastą "let's go simple" veiklą - imbierinius sausainius. Manau tai puikus būdas ne tik užimti, bet ir sudominti įvairaus amžiaus vaikus. O kur dar imbierinis namelis? Tačiau tai ne tik apie vaikus - tai gali būti puiki dovana draugei, bendradarbei, tiesa? 

      Receptų apstu! Tačiau šį, metai iš metų, pritaikiau pagal save:

      Tešlai reikės:
      • 100g. medaus (4 pilni šaukštai)
      • 150g. rudojo cukraus (tinka ir baltas)
      • 150g. sviesto
      • 350g. miltų
      • 1 šaukšto malto cinamono (15g.)
      • 0.5 šaukto malto imbiero (8g.)
      • 1 šaukštelio kepimo miltelių (4g.)
      • žiupsnelio druskos
      • 1 kiaušinio

        Glaistui reikės:
        • 1 kiaušinio baltymo
        • 200 g. cukraus pudros
        • citrinos sulčių koncentrato 

        Visus sausus ingredientus sumaišyti. Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti dubenyje virš verdančio vandens garų vonelės, kol ištirps (neužvirinti!). Kai ištirpinta masė atvės - įmušti kiaušinį ir suberti sausų ingredientų masę. Viską gerai išmaišius įvynioti į bičių vaško plėvelę (arba maistinę plėvelę) ir palaikyti šaldytuve bent valandą. 
        Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiota tešla turėtų būti panašiai 0,5 cm storio. Išspauskite sausainių formeles ir jei norėsite juos veliau kažkur pakabinti, galite padaryti juose po skylutę su šiaudeliu. Kuo tešla plonesnė, tuo sausainiai trapesni ir greičiau iškeps. Man asmeniškai patinka minkštesni. 
        Kepti 180⁰ orkaitėje apie 10 minučių (arba kol gražiai paruduos). Kol tešla kepa pasiruoškite glajų.  Visus ingredientus gerai sumaišykite. Citrinos rūgšties dėkite pagal skonį. Jei norisi spalvų, tam puikiai tiks maistiniai dažai. Paruoštą glajų sudedame į tvirtesnį plastikinį maišelį (arba konditerinį maišelį). Sustūmus masę į vieną maišelio kampą, užrišti jį elastine gumute arba raišteliu. Maišelio kampą reikia prakirpti ir jį spaudžiant jau galima dekoruoti. 
        Aukštas stiklainis perrištas juostele su palinkėjimu puikiai tiks kaip saldi dovana! O gal kabinsite?
        Beje, ši saldi Advento kalendoriaus idėja jau buvo įgyvendinta 2017m., tik niekad nesidalinau 😋 Tad 2020-aisiai mes ją pakartosime kartu su imbieriniu nameliu. Žinau, kad esu bandžiusi daryti imbierinį namelį anksčiau ir peržegnojus atsisakiau tos idėjos amžiams 😂😂 Tačiau Kotryna paaugo ir parodė inciatyvą jam padaryti...Tad atsiimu savo žodžius. Wish us luck 👊😅

        Linkiu kvapnių ateinančių Kalėdų!


        xoxo Akvilė






        . 22 November 2020 .

        No comments

        Post a Comment

        popular posts