• Meniu
  • Kategorijos
  • Varškės pyragas su braškėmis

    Kad nereikėtų pirkinėti saldumynų iš parduotuvės - sugalvojau iškepti pyragą.  Bandžiau viską daryti kaip su PHILADELPHIA sūrio torto receptu. Rastu čia. Žinoma vietoj amerikietiško sūrio [...]
    Kad nereikėtų pirkinėti saldumynų iš parduotuvės - sugalvojau iškepti pyragą. 

    Bandžiau viską daryti kaip su PHILADELPHIA sūrio torto receptu. Rastu čia. Žinoma vietoj amerikietiško sūrio pas mane buvo dedama varškė. Kas nesupranta angliškai, štai receptas:

    • 2 pakeliai sausainių (300g.)
    • puse pakelio sviesto (100g.)
    • pusantros stiklinės cukraus (300g.)
    • 500g. varškės
    • 200g. grietinės
    • 3 šaukštai miltų
    • 1 arb.š. vanilės ekstrakto
    • 4 kiaušiniai
    • šlakelis pieno (ar vandens)
    Pado gaminimas:
    Sausainius sutraiškyti. Ant jų užpilti ištirpintą sviestą su puse stiklinės cukraus (100g.). Išmaišyti. Sudėti į norimą kepimo formą. Gerai prispausti prie dugno. Jei norite, kad iškepus pyragas gražiai išsiimtų - patieskite prieš tai folijos gabalėlį.
    Kremo gaminimas:
     Sudedame varškę, grietinę, stiklinę cukraus, 3 šaukštus miltų, vanilės ekstrakto ir jei reikia pieno ar vandens šlakelį (nes varškė pakankamai kieta). Viską gerai išsukame kombaino ar mikserio pagalba. Vėliau dedame vieną po kito kaiušinį. Įdedame vieną - išsukame su visa mase. Įdedame kitą ir vėl išmaišome su visa mase ir t.t. kol išsimaišys visi 4 kiaušiniai. Sudedame masę ant jau pagaminto pado. Vėliau ant viršaus šviežių braškių su cukrumi. (Tame klipuke parodyti tokia gudrybė kaip pagražinti vidinę torto išvaizdą su uogiene)
    Kepame jau įkaitintoje (180laipsnių) orkaitėje apie 40-50min.


    Bandžiau daryti pagal video klipuką, tad iškepus ir atvėsinus iki kambario temp. per naktį palaikiau šaldytuve. Tiesa pasakius geriau būčiau taip ir palikus ant stalo vėsti iki ryto, o ne dėti į šaldytuvą :) Bet nieko tokio ir nenutiko.


    Skanaus!


    . 23 May 2011 .

    1 comment